Service
Referenties

Woonidylle aan het meer

De glazen voorkant aan de meerzijde biedt vooral verlicht een imposante aanblik.

Leven met een vrijetijdswaarde

Idyllisch is de locatie direct aan het meer met de eigen aanlegsteiger. Het huis dat ooit hier stond was afschrikwekkend: eng, donker en klein. Maar de nieuwe eigenaar liet het gebouw voor zijn gezin verbouwen tot een lichte, vriendelijke en open woning.

Niet veel is overgebleven van de oorspronkelijke twee-onder-een-kapwoning na de verbouwing, energetische sanering en uitbreiding door architect Werner Lang: Naar het meer toe werd gelijkvloers een grote wintertuin aangebouwd, daarboven bevindt zich een enorm terras dat aansluit op de slaapkamers op de bovenverdieping. De voorzijde is compleet volledig van glas voorzien.

In het open woongedeelte op de begane grond zijn naast de keuken ook het eetgedeelte en een zithoek geïntegreerd. Op de bovenverdieping bevinden zich twee tot onder het dak reikende kinderkamers. Geraffineerd is het tweede niveau daarvan boven de gang en de badkamer. De naastgelegen grote – aan de meerzijde tot aan de nok van glas voorziene – slaapkamer heeft een huiselijke sfeer.

Er zijn nieuwe ramen geïnstalleerd en een geïntegreerd warmte-isolatiesysteem zorgt voor een optimale benutting van de aanwezige thermische massa voor warmteregulering n de zomer en opslag van zonne-energie in de winter. Nieuw zijn ook de lage-temperatuurverwarming met pellets, de vloerverwarming en de radiatoren.

De familie hechtte veel waarde aan een moderne, op de toekomst voorbereide elektrotechnische installatie. Systeemintegrator Anton Hieber heeft de familie deskundig geadviseerd en later de techniek geïnstalleerd en geprogrammeerd. Dankzij het KNX/EIB systeem woont de familie vandaag in een intelligente woning die flexibel en moeiteloos aan latere wensen kan worden aangepast. Alle elektronische componenten zijn onderling gekoppeld en de techniek wordt aangestuurd via de Gira HomeServer, het "Brein" van het intelligente gebouw.

Met Gira tastsensoren kunnen voorgeprogrammeerde lichtscènes met één druk op de knop worden ingeschakeld. Praktisch bij het bed aangebracht zijn de functies "Centraal UIT" of de "paniekschakelaar" die alle lichtbronnen activeert. Met automatic-schakelaars van Gira wordt het licht op de gangen geschakeld – dat bespaart energie en maakt schakelaars bij elke deur overbodig. Via KNX/EIB kunnen de dakramen worden bediend en de houtpelletverarming worden bewaakt. De rookmelders en het deurstation met videofunctie van Gira zijn in het systeem geïntegreerd. Op het vast geïnstalleerde touchscreen in het woongedeelte of op de PC worden alle functies gevisualiseerd.

Architectenbureau

Lang Hugger Rampp GmbH Architekten
Dr.-Ing. Werner Lang
Leopoldstrasse 208
D-80804 München
+49(0)89 327 2929-0
www.langhuggerrampp.de
mail@langhuggerrampp.de
Medewerking: Dipl.-Ing. Dagmar Maier

Elektrotechnische installatie

Elektro Hieber
Luitpoldstraße 10
D-86830 Schwabmünchen
+49(0)8232 9626-0
www.elektrohieber.de
info@elektrohieber.de

Fotogalerij

De glazen voorkant aan de meerzijde biedt vooral verlicht een imposante aanblik.

Idyllisch is de locatie direct aan het meer, romantisch de zonsondergangen aan de tegenoverliggende oever. Een eigen aanlegsteiger behoort tot het perceel.

Idyllisch is de locatie direct aan het meer, romantisch de zonsondergangen aan de tegenoverliggende oever. Een eigen aanlegsteiger behoort tot het perceel.

Aan de meerzijde – de westzijde – werd gelijkvloers een grote wintertuin aangebouwd die het woongedeelte bijna verdubbelde.

Het open woongedeelte omvat keuken, eetgedeelte en zithoek. Van overal hebben de bewoners zicht op de tuin.

De slaapkamer aan de meerzijde is tot aan de nok van glas voorzien.


De slaapkamer aan de meerzijde is tot aan de nok van glas voorzien.


Zonlicht valt direct in het trappenhuis door de buitenliggende zonweringlamellen.

Onder het dak ontstond een extra werkplek.

Met automatic-schakelaars van Gira wordt het licht op de gangen zo nodig geschakeld – een zinvolle aanschaf die energie bespaart.

Dankzij het KNX/EIB systeem woont de familie in een intelligente woning die flexibel aan latere wensen kan worden aangepast. Met een druk op de Gira tastsensoren kunnen bijvoorbeeld voorgeprogrammeerde lichtscènes worden geschakeld.

Boven de wintertuin bevindt zich een zonneterras dat aansluit op de slaapkamers op de bovenverdieping.

Alle foto's: Barbara Heinz voor Gira

Service

TOP

Gira maakt op het domein gira.com gebruik van cookies. Door het bezoeken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Meer informatie over de door ons of derden gebruikte cookies en de mogelijkheden om het plaatsen ervan te voorkomen vindt u in onze privacyverklaring.

Accepteren
 
Weigeren